FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: dobit u ovoj godini na razini prošlogodišnje

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP),nakon rekordne dobiti u prošloj godini (neto dobit 439 milijuna kuna)i ovu će godinu završiti sa značajnom dobiti, negdje na raziniprošlogodišnje, istaknuo je predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravaktijekom današnjeg Božićnog susreta HEP-a s kupcima, poslovnimpartnerima i javnošću.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP), nakon rekordne dobiti u prošloj godini (neto dobit 439 milijuna kuna) i ovu će godinu završiti sa značajnom dobiti, negdje na razini prošlogodišnje, istaknuo je predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak tijekom današnjeg Božićnog susreta HEP-a s kupcima, poslovnim partnerima i javnošću.

Mravak je istaknuo da je HEP ove godine započeli gradnju novih elektroenergetskih objekta - Hidroelektrane Lešće i novog bloka u TE-TO Zagreb. Time započinje desetgodišnje razdoblje izgradnje novih 1.200 megavata, kazao je.

Uz HE Lešće i novi blok u TE-TO Zagreb, Mravak je kao kapitalne investicijske projekte naveo i termoelektrane Sisak, Osijek i Plomin.

U iduće četiri godine investicije HEP-a iznosit će 11 milijardi kuna, najviše u proizvodne objekte, ali i druge dijelove sustava, kazao je.

HEP će te investicije financirati vlastitim sredstvima, kreditima, sufinanciranjem stranih ulagatelja, a pokušat će iskoristiti i predpristupne fondove EU.

Osvrćući se i na česta pitanja o privatizaciji, predsjednik Uprave HEP-a je istaknuo kako u svijetu ima i primjera da elektroenergetske tvrtke sa stopom dobiti od 5 do 10 posto mogu ostati u većinskom vlasništvu države.

Naglašava i da bi trebalo razmotriti i mogućnosti kako hrvatskim tvrtkama vezanim uz HEP-ov investicijski ciklus otvoriti mogućnost sudjelovanja u privatizaciji HEP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙