FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Slobodnoj zoni Varaždin otvoren pogon tvrtke Hoegger

VARAŽDIN/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Švicarska tvrtka Hoeggerotvorila je danas u Slobodnoj zoni Varaždin tvornicu za proizvodnjustrojeva namijenjenih prehrambenoj industriji, koja će zaposliti oko200 radnika, a ukupna investicija u novi pogon iznosi 5 milijunaeura.
VARAŽDIN/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Švicarska tvrtka Hoegger otvorila je danas u Slobodnoj zoni Varaždin tvornicu za proizvodnju strojeva namijenjenih prehrambenoj industriji, koja će zaposliti oko 200 radnika, a ukupna investicija u novi pogon iznosi 5 milijuna eura.

Hoegger je obiteljska tvrtka sa 20 godišnjim iskustvom u razvoju standarda na području oblikovanja i prešanja mesa.

Usporedno s pogonom Hoeggera, danas je u Slobodnoj zoni Varaždin otvorena i upravna zgrada Zone, što bi, kako se očekuje, trebalo olakšati praćenje i servisiranje investitora te ubrzati logističku i administrativnu podršku, dok bi predviđeni prostor za špediciju i carinu trebao omogućiti potpuno stavljanje zone u funkciju početkom slijedeće godine.

Otvaranju pogona Hoeggera i upravne zgrade Zone prisustvovao je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, koji je boravio u Varaždinu u povodu Dana grada.

Kako se doznaje iz Ministarstva, Vukelić najavio je da će s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) uskoro biti potpisan ugovor o elektrifikaciji svih slobodnih zona u Hrvatskoj. Trenutno zone same financiraju elektrifikaciju, a ubuduće bi u pokrivanju tih troškova sudjelovao i HEP, pojašnjava se iz ministarstva.

Isto tako, Vukelić je rekao da će ministarstvo dati potporu izgradnji biotehnološkog parka Varaždin, najvećeg projekta javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj.

Do kraja ove godine u varaždinskoj Slobodnoj zoni u planu je i otvaranje pogona austrijske tvrtke Boxmark, jednog od najvećih proizvođača kožnih sjedala za neke od vodećih svjetskih proizvođača automobila, zrakoplova i namještaja.

Slobodna zona Varaždin mjesto je najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj, u kojoj su do sad otvorene četiri tvornice, u izgradnji su još dvije koje će biti otvorene u veljači 2006., dok bi do kraja 2007. trebalo biti otvoreno svih deset predviđenih tvornica.

Do sada je na području zone zaposleno 1.600 radnika, a s realizacijom cijelog projekta do 2007. očekuje se da će ih biti zaposleno između 2.500 i 3 tisuće.

U varaždinsku Slobodnu zonu dosad je uloženo oko 100 milijuna eura, a ulagači su tvrtke iz Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske i Hrvatske.

Potpunom izgradnjom svih proizvodnih kapaciteta do kraja 2007. godine, godišnji izvoz korisnika Slobodne zone Varaždin trebao bi premašiti 500 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙