FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar Vizjak o arbitraži zbog nuklearke

LJUBLJANA,6. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski ministar za gospodarstvoAndrej Vizjak izjavio je u utorak na konferenciji za novinare daSlovenija razmišlja o arbitražnom postupku protiv Hrvatske kojim biodgovorila na tužbu Hrvatske elektroprivrede (HEP) protiv Slovenijepred Centrom za investicijske sporove u Washingtonu.
LJUBLJANA,6. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak izjavio je u utorak na konferenciji za novinare da Slovenija razmišlja o arbitražnom postupku protiv Hrvatske kojim bi odgovorila na tužbu Hrvatske elektroprivrede (HEP) protiv Slovenije pred Centrom za investicijske sporove u Washingtonu.

Hrvatska je u 2002. i 2003. godini, u razdoblju na koje se odnosi arbitražni zahtjev HEP-a za odštetom zbog neisporučene struje iz zajedničke nuklearke, kupovala jeftiniju struju u drugim državama iako je međudržavnim sporazumom trebala preuzimati struju iz nuklearke Krško, rekao je Vizjak na konferenciji za novinare na kojoj je sumirao rad svog ministarstva u prvoj godini djelovanja koalicijske vlade premijera Janeza Janše.

"Cijena struje iz Krškoga bila je 28 eura za megavatsat, a Hrvati su je iz BiH i Slovačke kupovali po 20 eura. To je dosta jeftinija energija i u tome vidimo element za naš mogući arbitražni zahtjev", rekao je Vizjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙