FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija HEP-a i Croatia osiguranja fundaciji "Ružičkina kuća"

VUKOVAR,9. prosinca 2005.(Hina) - HEP i Croatia osiguranje danas su sepridružili brojnim donatorima koji su do sada pomogli obnovu,dogradnju i opremanje u Domovinskom ratu stradale rodne kuće hrvatskognobelovca Lavoslava Ružičke (1887.-1976.) u Vukovaru.
VUKOVAR,9. prosinca 2005.(Hina) - HEP i Croatia osiguranje danas su se pridružili brojnim donatorima koji su do sada pomogli obnovu, dogradnju i opremanje u Domovinskom ratu stradale rodne kuće hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke (1887.-1976.) u Vukovaru.

Projekt obnove provodi i nadzire Fundacija "Ružičkina kuća".

Upraviteljica Fundacije, Maja Rendulić, izvijestila je na konferenciji za novinare, održanoj u vukovarskom Veleučilištu koje nosi ime nobelovca Lavoslava Ružičke, kako je do sada Fundacija prikupila oko 250.000, od potrebnih 550.000 eura, koliko će koštati obnova, dogradnja i opremanje rodne kuće prvog hrvatskog nobelovca.

Također je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim tijekom obnove rodne kuće Lavoslava Ružičke, rekavši kako bi obnoviteljski radovi trebali biti gotovi do rujna iduće godine, kada se obilježava 30 godina od Ružičkine smrti.

U ime donatora, HEP-a i Croatia osiguranja, zadovoljstvo što mogu pomoći obnovi rodne kuće Lavoslava Ružičke, dobitnika Nobelove nagradu za kemiju 1939. godine, izrazili su direktor Elektre Vinkovci Vladimir Čavlović i član Uprave Croatia osiguranja Vlado Ošust.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Milan Moguš, napomenuvši kako će u jednom dijelu obnovljene rodne kuće Lavoslava Ružičke biti smješten i znanstveno-istraživački centar HAZU-a.

Nakon konferencije za novinare, njezini sudionici položili su vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙