FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli pripremni radovi za gradnju HE Lešće

KARLOVAC, 8. prosinca 2005. (Hina) - Počeli su pripremni radovi nagradnji hidroelektrane Lešće, planirane snage 43 megavata, uz ukupnucijenu od 67 milijuna eura i tim je povodom danas u Karlovcu održansastanak Uprave Hrvatske elektroprivrede i župana Karlovačke županijeIvice Horvata s predstavnicima gradova i općina Ogulin, Duga Resa,Bosiljevo i Generalski Stol.
KARLOVAC, 8. prosinca 2005. (Hina) - Počeli su pripremni radovi na gradnji hidroelektrane Lešće, planirane snage 43 megavata, uz ukupnu cijenu od 67 milijuna eura i tim je povodom danas u Karlovcu održan sastanak Uprave Hrvatske elektroprivrede i župana Karlovačke županije Ivice Horvata s predstavnicima gradova i općina Ogulin, Duga Resa, Bosiljevo i Generalski Stol.

Radovi iskopa počinju ove godine, a glavni radovi na gradnji strojarnice u travnju 2006. Gradnja HE Lešće trebala bi biti završena za tri godine.

Na susretu s novinarima nakon sastanka rečeno je da je dogovoreno da će se u najvećoj mogućoj mjeri kod ugovaranja radova prednost dati domaćoj građevinskoj operativi.

Također je dogovoreno da će HEP u sklopu projekta sanirati svu eventualne štete na komunalnoj infrastrukturi.

Rečeno je da se gradnjom HE Lešće potapa gornji tok rijeke Gojačke Dobre, na potezu od HE Gojak u Ogulinu do sela Gorenci u dužini 13,3 kilometra. Riječni tok je tu uglavnom kanjonskog tipa i zato rijetko nastanjen pa se stvaranjem akumulacijskog jezera neće potapati ni jedno gospodarstvo.

Direktor prozvodnje HEP-a Željko Dorić rekao je da će jezero pridonijeti boljem gospodarskom iskorištavanju prostora pogotovu u razvoju turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙