FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska povećava kontingent u Afganistanu unatoč pogibiji vojnika

STOCKHOLM, 26. studenog 2005. (Hina/dpa) - Unatoč pogibiji svog vojnikau Afganistanu, Švedska ne namjerava revidirati svoje planove opovećanju svog kontingenta u sastavu međunarodnih mirovnih snaga uAfganistanu (ISAF), rekla je u subotu švedska ministrica obrane LeniBjorklund.
STOCKHOLM, 26. studenog 2005. (Hina/dpa) - Unatoč pogibiji svog vojnika u Afganistanu, Švedska ne namjerava revidirati svoje planove o povećanju svog kontingenta u sastavu međunarodnih mirovnih snaga u Afganistanu (ISAF), rekla je u subotu švedska ministrica obrane Leni Bjorklund.

Švedski vojnik preminuo je u petak navečer od ozlijeda zadobivenih u eksploziji nedaleko od Mazar-e-Sharifa na sjeveru zemlje, u kojoj su ozlijeđena još trojica njegovih kolega.

Glasnogovornik švedske vojske Jan Jonsson rekao je da je jedan vojnik pretrpio teže ozlijede, te se nalazi u bolnici u Kabulu, dok se preostala dvojica oporavljaju u bazi Termez u obližnjem Uzbekistanu.

Bjorklund je rekla da će Švedska nastaviti provoditi planove o povećanju svog kontingenta, unatoč pogibiji i ranjavanju svojih vojnika, te unatoč pozivima ljevičarskih stranaka da se povuku vojnici iz Afganistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙