FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska šalje u Afganistan stotine novih vojnika

PARIZ, 18. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska će sljedeće godinepovećati broj svojih vojnika stacioniranih u Afganistanu za nekolikostotina, izjavila je francuska ministrica obrane Michele Alliot-Marieu nedjelju.
PARIZ, 18. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska će sljedeće godine povećati broj svojih vojnika stacioniranih u Afganistanu za nekoliko stotina, izjavila je francuska ministrica obrane Michele Alliot-Marie u nedjelju.

Razlog za odašiljanje tako značajnog pojačanja je, dodala je ministrica, što se planira da u drugoj polovici sljedeće godine Francuska preuzme zapovjedništvo nad međunarodnim mirovnim snagama stacioniranim u Afganistanu.

Planirano pojačanje brojat će više stotina vojnika, rekla je ministrica ali točan broj zasad još nije utvrđen. Francuska trenutno ima oko 600 vojnika u okviru Međunarodnih snaga za održavanje mira u Afganistanu (ISAF). ISAF ukupno broji oko 9.000 pripadnika.

Francuska ministrica upozorila je na sve lošije sigurnosno stanje u Afganistanu. Premda su borbene operacije postale rjeđe, u porastu su samoubilački napadi i gerilski oblici borbe, rekla je Alliot-Marie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙