FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Predstavljena knjiga dnevničkih zapisa "Misija Afganistan"

RIJEKA,17. prosinca 2005.(Hina) - Knjiga dnevničkih zapisa "MisijaAfganistan, Tragom misije - ISAF III" autora Ivana Filipovića,natporučnika Hrvatske vojske u mirovini, predstavljena je večeras uriječkom klubu "Dva lava".
RIJEKA,17. prosinca 2005.(Hina) - Knjiga dnevničkih zapisa "Misija Afganistan, Tragom misije - ISAF III" autora Ivana Filipovića, natporučnika Hrvatske vojske u mirovini, predstavljena je večeras u riječkom klubu "Dva lava".

Filipović je bio pripadnik prvog kontigenta Hrvatske vojske i policije koji je godine 2003. upućen u mirovnu misiju u Afganistanu.

Dnevnik u kojemu je bilježio svoje osjećaje, zapažanja i dojmove o Afganistanu te o ljudima i misiji u kojoj je sudjelovao, natporučnik Filipović pisao je šest mjeseci, od veljače do kolovoza 2003.

U dnevniku je opisao i razne događaje, terorističke napade i stradavanja u Afganistanu, a te su bilješke, kako je sam istaknuo, dragocjena iskustva koja mogu koristiti vojnicima koji se odluče sudjelovati u takvoj ili sličnim misijama.

Knjigu su, uz autora, predstavili generali Mladen Kruljac, Miljenko Filipović i Mate Laušić, brigadir Ivan Jurić te Zoran Filipović iz Naklade "Zoro".

General Mladen Kruljac kazao je da je pri obilasku hrvatskih mirovnih snaga u Afganistanu utvrdio da su hrvatski vojnici uveli nove i visoke standarde u organizaciji održavanja i nametanja mira te da su potvrdili da mogu sudjelovati i u najtežim misijama.

General Mate Laušić rekao je da su posljednjih 15 godina autorova života slične priče o stvaranju Hrvatske vojske i policije, a general Miljenko Filipović istaknuo je da vojnici sudjelujući u mirovnim misijama osim lijepih, vide i najružnije strane života u pojedinim zemljama.

Brigadir Ivan Jurić ocijenio je da je knjiga pisana čitljivim i jasnim jezikom te da će koristiti pripadnicima oružanih snaga koji će uskoro krenuti u novu mirovnu misiju u Afganistan.

Ivan Filipović rođen je 1972. u Zvorniku u Bosni i Hercegovini. Sudionik je Domovinskog rata od 1991. do 1995., u postrojbama VP 1079 Rijeka i 71. bojne Vojne policije Rijeka. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a do 2001. se aktivno bavio boksom te je u tom sportu osvojio brojna odličja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙