FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene godišnje nagrade mladim znanstvenicima

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Jedanaestoro mladih znanstvenikadobilo je večeras godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika iznanstvenika u Zagrebu za postignuća u istraživanjima koja su u 2005.objavljena u uglednim međunarodnim časopisima.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Jedanaestoro mladih znanstvenika dobilo je večeras godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i znanstvenika u Zagrebu za postignuća u istraživanjima koja su u 2005. objavljena u uglednim međunarodnim časopisima.

Jedanaestero nagrađanih odabrano je između četrdest pristupnika koliko ih se ove godine javilo na natječaj. Godišnja nagrada za znanstveni doprinos dodjeljuje se već osmu godinu, a ovogodišnja se sastoji od diplome i novčanog dijela od 4.000 kuna.

Nagrade su im u Auli Sveučilišta u Zagrebu uručili predsjednik Društva sveučilišnih nastavnika Željko Horvatić i rektorica zagrebačkog Sveučilišta Jasna Helena Mencer, a svečanosti su nazočili članovi Senata Sveučilišta u Zagrebu i državni dužnosnici.

Za područje humanističkih znanosti nagrađen je Hrvoje Petrić, za područje društvenih znanosti nagrađeni su Elizabeta Ivičević Karas i Alka Obadić, dok je za područje medicine nagrađena Alena Knežević. Nagrade za područje prirodnih znanosti dobili su Marko Rožman, Irena Škorić, Nikola Basarić i Marijana Baričević. Za biotehničke i tehničke znanosti nagrađena je Zvjezdana Findrik, za tehničke znanosti Tomislav Jarak, a za biotehničke znanosti Ivan Krešimir Svetec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙