FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački mislilac Habermas dobio norvešku nagradu Holberg

OSLO, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Njemački filozof i mislilacJuergen Habermas postao je u srijedu drugi dobitnik nagrade Holbergkoju dodjeljuje Sveučilište u Bergenu, u zapadnoj Norveškoj.
OSLO, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Njemački filozof i mislilac Juergen Habermas postao je u srijedu drugi dobitnik nagrade Holberg koju dodjeljuje Sveučilište u Bergenu, u zapadnoj Norveškoj.

Nagradu vrijednu 4,5 milijuna kruna predstavio je ministar obrazovanja i istraživanja Oystein Djupedal koji je rekao da je cilj nagrade "povećati društvenu svijest o vrijednosti akademskih nagrada u likovnoj umjetnosti, humanističkim i društvenim znanostima, pravu i teologiji.

Predsjednik žirija Zaklade Ludvig Holberg, profesor Jan Fridthjof Bernt, kazao je da je Habermas dominantna figura u području teorije društvenih znanosti više od 40 godina.

Habermas, počasni profesor na Sveučilištu Johanna Wolfganga Goethea u Frankfurtu na Majni kazao je da prima nagradu "kao izraz priznanja cijele generacije njemačkih filozofa koji su, nakon završetka Drugog svjetskog rata, počeli raditi na sveučilištu i upustili se u izazov obnove reputacije i snage tradicije čija je moralna okosnica prošlosti dovedena u pitanje.

Prva dobitnica nagrade bila je profesorica Julia Kristeva iz Francuske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙