FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade Zaklade M. Hanžekovića za 2005.

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Zaklada prof. dr. Marijan Hanžekovićdodijelila je danas, šestu godinu za redom, nagrade za najbolje radovena području financija za 2005., kojima se uz promicanje financijskihznanosti želi potaknuti znanstvenike, posebno mlade, da se bave tomdisciplinom.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelila je danas, šestu godinu za redom, nagrade za najbolje radove na području financija za 2005., kojima se uz promicanje financijskih znanosti želi potaknuti znanstvenike, posebno mlade, da se bave tom disciplinom.

Ovogodišnju prvu nagradu Zaklade u kategoriji redovitih radova, koju prati i diploma, medalja te 15 tisuća kuna, dobila je asistentica na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Marijana Bađun za rad "Kvaliteta javnog upravljanja i ekonomski rast Hrvatske".

S istog fakulteta nagrađeni su i studenti Marko Primorac i Zvonimir Troskot prvom nagradom u kategoriji studentskih radova za rad "Mjerenje efikasnosti i produktivnosti hrvatskih banaka Malmquistovim indeksom promjene ukupne faktorske produktivnosti". Njima je pripala i diploma te po pet tisuća kuna.

Ti su radovi, kako je na današnjoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Palace istaknula upraviteljica Zaklade Katarina Ott iz Instituta za javne financije, posebno kvalitetni, jer pridonose razmatranju važnih pitanja u hrvatskim financijama.

Ott je pritom zahvalila osnivačima i donatorima Zaklade, bez kojih se te nagrade ne bi mogle dodijeljivati, a proglasila je otvorenim i natječaj za 2006., koji važi do 1. lipnja iduće godine.

Naglasila je da je odaziv na te natječaje iz godine u godinu sve veći te da se više javljaju mladi nego stariji autori.

Na natječaj se prijavljuju neobjavljeni i originalni radovi znanstvenog i stručnog sadržaja sa šireg područja financija, a posebno vrijednim u Zakladi smatraju one čija je tematika važna za razvoj Hrvatske.

Zakladu su u spomen na pravnika, ekonomista i poliglota prof. dr. Marijana Hanžekovića (1915.-1993.) osnovali 1998. njegov sin, Institut za javne financije, Ministarstvo financija, Hrvatska narodna banka, Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka i Hrvatska poštanska banka.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙