FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Proslavljen dan Sveučilišta

SPLIT,14. prosinca 2005.(Hina) - U Splitu je danas svečanošću upredvorju HNK obilježen Dan Sveučilišta, ustanovljena prije 31godine.
SPLIT,14. prosinca 2005.(Hina) - U Splitu je danas svečanošću u predvorju HNK obilježen Dan Sveučilišta, ustanovljena prije 31 godine.

Tom je prigodom počasni doktorat uručen prof. Herwigu Roggemanu, voditelju Centra za njemačko, hrvatsko, europsko i komparativno pravo u Berlinu. Herwig Roggeman osvjedočen je prijatelj Hrvatske i izvanredni međunarodni pravni stručnjak, istaknuo je rektor Sveučilišta Ivan Pavić.

Počasni doktorat dodijeljen mu je za izvanredan znanstveni doprinos i djelovanje u međunarodnoj afirmaciji splitskog Sveučilišta.

Zvanje professor emeritus dobili su Ivo Lozić i Dražen Štambuk, a posebna je povelja uručena Luki Caratanu.

Rektor Pavić istaknuo je kako je težište istraživačkog rada Sveučilišta, ustanovljena 1974., na znanstvenim područjima odnosno disciplinama koje obilježavaju prirodne, kulturno-povijesne, društvene, gospodarske i druge značajke regije kao dijela hrvatskog jadranskog, pa i širega sredozemnog prostora.

Najvažnijim projektom ocijenio je izgradnju Sveučilišnoga kampusa koji bi, kad bude dovršen, trebao postati stjecištem znanja i izvrsnosti ovog dijela Hrvatske, ali i Europe.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na svečanosti je, pohvalivši djelovanje Sveučilišta u hrvatskoj znanosti, najavio nova ulaganja u sustav visokoga obrazovanja. "Hrvatska bi", kako je istaknuo ministar, "daljnjim ulaganjima i razvojem znanosti do 2010. trebala postati predvodnikom znanosti i obrazovanja u regiji".

Najboljim studentima u prošloj akademskoj godini na današnjoj su svečanosti uručene rektorove nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙