FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teroristi preuzeli odgovornost za nedavnu eksploziju u Ateni

ATENA, 20. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Teroristička skupina nazvana"Revolucionarna borba" preuzela je u utorak odgovornost za nedavnueksploziju bombe u središtu Atene, objavili su mediji.
ATENA, 20. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Teroristička skupina nazvana "Revolucionarna borba" preuzela je u utorak odgovornost za nedavnu eksploziju bombe u središtu Atene, objavili su mediji.

Prema vijestima, skupina je preuzela odgovornost za eksploziju koja je 9. prosinca uništila poštanski ured u blizini ministarstva financija u središtu Atene. Tri su osobe tada ozlijeđene, a nastala je i velika šteta.

I poštanski ured i ministarstvo financija smješteni su na glavnome atenskom trgu Syntagmi stotinjak metara od zgrade parlamenta, a budući da se eksplozija dogodila u ranu zoru, bili su zatvoreni.

Prema prvom službenom priopćenju, eksplodirala je naprava sastavljena od deset plinskih boca srednje veličine, ali poslije je potvrđeno da je ipak bila riječ o bombi aktiviranoj budilicom vjerojatno ostavljenom na motoru parkiranu u blizini zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙