FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka vojska zabunom napala manastir

ATENA, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Redovnici manastira koji senalazi u podnožju Olimpa u zapadnoj Grčkoj, bili su u utorakprisiljeni bježati pred mecima ispaljenima na njihov manastir u okviruvojne vježbe, objavile su grčke televizijske postaje.
ATENA, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Redovnici manastira koji se nalazi u podnožju Olimpa u zapadnoj Grčkoj, bili su u utorak prisiljeni bježati pred mecima ispaljenima na njihov manastir u okviru vojne vježbe, objavile su grčke televizijske postaje.

Manastir Sv. Dioniza je izgrađen u pošumljenom području koje je na dometu vojnih postrojbi i njihovog poligona za vojne vježbe.

U televizijskom su prilogu prikazana ulazna vrata manastira i rupe nastale na njima od metaka kao i određen broj oštećenih vozila parkiranih ispred manastira.

"Vjerujem da nas je zaštitio sam Sv. Dioniz ", rekao je novinarima jedan redovnik. "Da nas on nije čuvao, troje bi ljudi sigurno poginulo".

Redovnici su već u nekoliko navrata od vlasti zatražili da uklone poligon za vježbanje. Vojska je istaknula da istražuje ovaj incident.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙