FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atena: Grčki čelnici grijat će se na solarnu energiju

Grčka-vladaAtena: Grčki čelnici grijat će se na solarnu energiju Grčka vlada ovaj je tjedannajavila kako će razmotriti mogućnost postavljanja solarnih ploča nakrov predsjedničke palače i zgrade u kojoj se nalazi sjedište vlade,nakon prošlotjednog poziva i prijedloga članova grčkog "Greenpeacea".
ATENA 8. prosinca 2005.(Hina/AFP) - Grčka vlada ovaj je tjedan najavila kako će razmotriti mogućnost postavljanja solarnih ploča na krov predsjedničke palače i zgrade u kojoj se nalazi sjedište vlade, nakon prošlotjednog poziva i prijedloga članova grčkog "Greenpeacea".

Ministar za razvoj Dimitris Siufas je nakon razgovora s predsjednikom Carolosom Papuliasom i premijerom Costasom Caramanlisom izvijestio kako su obojica čelnika dali zeleno svjetlo "donošenju plana o realizaciji tog projekta".

Inicijativa, u sklopu koje bi se solarne ploče trebale postaviti i na krov zgrade parlamenta, dokaz je angažmana grčke vlade u "nastavku strategije razvoja energetske ekonomije i daljnjeg rada na nastavku korištenja obnovljivih izvora energije", rekao je Siufas.

Grčki ogranak Greenpeacea prošli je tjedan održao sastanak nakon kojega je grčkoj vladi poslan pismeni prijedlog o ovakvom potezu. Istodobno su sve zainteresirane tvrtke za posao postavljanja solarnih ploča na krovove zgrada vlade, parlamenta i predsjedničke palače pozvani da daju ponude.

Ova će akcija Caramanlisu omogućiti realizaciju odluke o potpori akcijama zelenih u Grčkoj, jednoj od europskih zemalja s najviše sunčanih dana u godini, zadovoljno su komentirali u Greenpeaceu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙