FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BANGKOK - Tajlandski premijer Thaksin Shinawatra neće razgovarati s novinarima do početka sljedeće godine jer mu trenutno zvijezde nisu naklonjene za davanje javnih komentara, pišu tajlandski mediji. Thaksin je u nedjelju odbio odgovarati na pitanja novinara nakon povratka sa summita APEC-a u južnokorejskom Pusanu, izjavivši da ima nepovoljan horoskop. "Merkur je izravno povezan s mojom zvijezdom. Merkur nije dobar", rekao je Thaksin zaprepaštenim novinarima i dodao da će morati pričekati do kraja godine. Thaksin je do početka 2006. otkazao redovite tjedne sastanke s novinarima. Nepovoljan horoskop zgodno se poklopio s aferom oko optužbi da je Thaksinova sestra koristila vojni zrakoplov za prijevoz gostiju na svoju rođendansku proslavu.

CHATTANOOGA - Japanac Takeru Kobayashi (27), poznat kao svjetski rekorder u brzom izjedanju hot dogova, smazao je u osam minuta 67 mini hamburgera i osvojio Svjetsko prvenstvo u jedenju hamburgera. Kobayashi je osvojio 10.000 dolara nakon što je nadmašio 14 američkih suparnika, na natjecanju koje je samo jedno u nizu bizarnih utrka u brzom uzimanju hrane koje organizira Svjetska federacija natjecateljskog jedenja (IFCE). "Kobayashi je, bez ikakve sumnje, najveći u toj disciplini na planeti Zemlji", rekao je David Baer iz IFCE-a, organizatora natjecanje u izjedanju hot dogova koje je također osvojio Japanac. Joey Chestnut morao se zadovoljiti drugim mjestom s pojedena 62 hamburgera, a treće mjesto pripalo jednoj dami, Sonji Thomas, a 56 mini hamburgera.

JERUZALEM - Izraelske pogranične vlasti koje se bave sprječavanjem ulaska krijumčarena oružja iz Gaze, u nedjelju su otkrile dosad nezabilježenu pošiljku: kamion pun lažnih košer sljezovih kolačića. Glavni izraelski rabinat koji jamči da ono što nosi oznaku košer doista bude u skladu sa židovskim pravilima prehrane, objavio je da su kutije vraćene jer su pečati za košer bili slomljeni. Inače, okrugle čokoladne ljuskice napunjene sljezovim punjenjem na biskvitnome tijestu jedna su od najpopularnijih izraelskih zimskih poslastica.

BERLIN - Računalne igrice mogu izazvati ovisnost usporedivu s ovisnošću o alkoholu ili marihuani, objavljeno je u studiji bolnice Charite u Berlinu. "Pretjerano igranje igrica vjerojatno aktivira iste strukture u mozgu kao i droga", kaže Sabine Gruesser iz tima za istraživanje ovisnosti. Uspoređeno je 165 povremenih s 15 intenzivnih igrača. Igrači koji imaju zadovoljena najmanje tri kriterija ovisnosti, poput neutažive želje, apstinencijske krize ili zapuštanja drugih interesa, smatraju se onima koji su pretjerali. Testiranim osobama pokazane su slike računalnih igara, boce alkohola i neutralni predmeti. Onima koji pretjerano igraju, slike računalnih igara izazvale su puno jaču reakciju u mozgu nego drugima. U drugoj studiji ispitano je sedam tisuća igrača te je kod 12 posto ispitanika ustanovljeno ponašanje koje se može opisati kao ovisnost, no ništa ne upućuje da ih pretjerano igranje čini agresivnijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙