FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 15. prosinca

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 15. prosinca.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. prosinca.

ZAGREB - Voditelj misije Međunarodnog monetarnog fonda Dimitrije Demekas održat će konferenciju za novinare na kraju višednevnog boravka Misije u Hrvatskoj. Za vrijeme boravka u Zagrebu, od 8. do 15. prosinca, Misija MMF-a nastavila je s drugim pregledom stand by aranžmana s Hrvatskom. Glavne teme razgovora, kako se doznaje, bile su specifične politike reformi i strukturalne reforme. Izaslanstvo je s hrvatskim predstavnicima razgovaralo i o privatizaciji i restrukturiranju državnih tvrtki te o monetarnoj politici i mjerama središnje banke za usporavanje inozemnog zaduživanja privatnog sektora. Tijekom boravka u Zagrebu članovi Misije MMF-a razgovarali su s predstavnicima Hrvatske narodne banke, Vlade i niza ministarstava, s predstavnicima Hrvatskog sabora i drugima. (12,30 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva organizator je prve radionice o pilot projektu "Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj". Cilj pilot projekta je osmisliti hrvatski model okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta i provesti ga na odabranim pilot lokacijama. Provedbom pilot projekta očekuje se unaprjeđenje strukture poljoprivrednih gospodarstava, postizanje efikasnije poljoprivredne proizvodnje, te poticanje cjelokupnog razvitka ruralnih područja. Početak provedbene faze pilot projekta očekuje se najkasnije u lipnju 2006. godine (9,00 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Voditeljica pregovaračkog tima za pristupanje Hrvatske EU za područje poljoprivrede Ružica Gelo održat će predavanje na temu "Hrvatska poljoprivreda i EU" (12,00 sati, Hrvatsko agronomsko društvo, Berislavićeva 6).

ZAGREB - Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Komore Zagreb bit će uručene Zlatne plakete najuspješnijim trgovačkim društvima i pojedincima za ostvarene poslovne rezultate i inovacije. U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna plaketa bit će dodijeljena tvrtkama Končar - Energetski transformatori i Beton - Lučko. U kategoriji srednjih trgovačkih društava nagrađene su tvrtke Mobis - elektronic i DIV, a u kategoriji malih trgovačkih društava DiaTel i MGH. Za najuspješnije inovacije Zlatne plakete dobit će Zvonimir Viduka te Zoran i Rudi Rudeš. Zlatnom plaketom za 40 godina uspješnog poslovanja bit će nagrađena tvrtka Iris (12,00 sati, HKG-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Aktivnosti Hrvatske obrtničke komore u ovoj godini, planovi za 2006. godinu posebice na području prilagodbe obrtništva standardima Europske unije te strukovno obrazovanje, neke su od tema o kojima će se govoriti na Skupštini HOK-a (11,00 sati, HOK, Ilica 49).

ZAGREB - Hrvatska turistička kompanija "Valamar hoteli i ljetovališta", koja upravlja s 40 objekata na jadranskoj obali (23 hotela, 8 apartmanskih kompleksa, 9 kampova u Istri i Dubrovniku), na konferenciji za novinare najavit će brandiranje prva dva hotela u Grupi Valamar - porečki Diamant i Sanfior iz Rapca. To će ujedno biti prvi domaći hoteli pod hrvatskim hotelskim brandom (11 sati, Valamar, Humboldtova 4).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙