FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dužnosnici UN-a i kosovske vlasti pomažu povratku 100 raseljenih obitelji

PRIŠTINA,19. prosinca 2005.(Hina) - Dužnosnici UNMIK-a, Programa zarazvoj UN-a (UNDP) i kosovskog ministarstva za povratak i zajednicepotpisali su u ponedjeljak u Prištini sporazum o realizaciji triprojekta za organizirani povratak raseljenih na područje općina Kline,Leposavića i Uroševca.
PRIŠTINA,19. prosinca 2005.(Hina) - Dužnosnici UNMIK-a, Programa za razvoj UN-a (UNDP) i kosovskog ministarstva za povratak i zajednice potpisali su u ponedjeljak u Prištini sporazum o realizaciji tri projekta za organizirani povratak raseljenih na područje općina Kline, Leposavića i Uroševca.

Projektima je predviđeno da se osigura povratak 83 srpskih obitelji u selo Srpski Babuš kod Uroševca, zatim povratak 15 srpskih obitelji u selo Klinavac, kod Kline, te povratak albanskih obitelji u sela općine Leposavić, na sjeveru Kosova kod granice sa Srbijom.

Za obnovu domova, izgradnju ceste, električne mreže, kanalizacije i uspostavu međuetničkog dijaloga u ove tri sredine kao i pružanju pomoći za zapošljavanje povratnika osigurano je 4,35 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙