FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Douste-Blazy na Kosovu

PRIŠTINA,10. prosinca. 2005(Hina) - Kosovo se neće pripojiti nijednojdrugoj zemlji, neće biti podjele po etničkim načelima a ni povratka u1999. godinu, izjavio je u subotu u Prištini francuski ministarvanjskih poslova Philippe Douste-Blazy.
PRIŠTINA,10. prosinca. 2005(Hina) - Kosovo se neće pripojiti nijednoj drugoj zemlji, neće biti podjele po etničkim načelima a ni povratka u 1999. godinu, izjavio je u subotu u Prištini francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy.

"Treba shvatiti da 90 posto stanovništva na Kosovu čine Albanci, ali da se Srbi trebaju vratiti i živjeti na Kosovu", kazao je on. "To je dobra prigoda za albanske čelnike da pokažu da su sposobni zaštititi interese manjina koje žive ovdje", dodao je on.

Na konferenciji za novinstvo, na kraju posjeta Prištini, kazao je kako je i u Beogradu i u Prištini primjetio velike razlike u gledištima na konačni status Kosova. Francuski šef diplomacije rekao je kako ipak ima mogućnosti za rješavanje tog pitanja, , samo pod uvjetom da svi budu realisti.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen zahvalio je Francuskoj na dosadašnjem angažmanu u Europskoj Uniji, Kontaktnoj Skupini i u Vijeću sigurnosti UN-a.

Šef francuske diplomacije u Prištini razgovarao je sa šefom UNMIK-a Sorenom Jessenom-Petersenom, predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, te sa predstavnicima Srba i Albanaca u pregovorima o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙