FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Slovenska vlada funkcionira solidno

LJUBLJANA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janšaizjavio je u ponedjeljak da njegova vlada solidno funkcionira teodbacio mogućnost raspada sadašnje koalicije desnog centra.
LJUBLJANA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak da njegova vlada solidno funkcionira te odbacio mogućnost raspada sadašnje koalicije desnog centra.

Govoreći na konferenciji za novinare posvećenoj Financijskoj perspektivi EU-a po kojoj će Slovenija i u razdoblju 2007-2013. ostati neto primateljica sredstava iz europskog proračuna, što je ocijenio odličnim rezultatom, Janša se na pitanja novinara osvrnuo na kritike sindikata i Slovenske pučke stranke koja sudjeluje u njegovoj koaliciji da uvođenje linearnog 20-postotnog poreza nije dobro i da će izazvati socijalno raslojavanje u državi. Slovenski premijer rekao je da je takav stav sindikata politički motiviran, te da Pučka stranka nije službeno dala prijedlog da se od linearnog poreza kao dijela opsežnih reformi odustane.

Govoreći o stabilnosti svoje vlade, Janša je kao nevjerodostojna ocijenio istraživanja koja su u zadnje vrijeme u biračkom tijelu zabilježila velik pad potpore njegovoj vladi.

"Uvjeren sam da javnost reforme podržava", rekao je Janša, dodajući da se reforme koje treba izvesti ne mogu identificirati samo s uvođenjem spomenutog poreza.

Slovenski premijer rekao je da prihvaćanje srednjoročnog financijskog dokumenta Europske unije na osnovi kojega će od 2007. do 2013. godine Slovenija u europski proračun dati 2,5 milijarde eura, a iz njega primiti 4,5 milijarde, omogućava normalno funkcioniranje Unije i da će ona zato lakše moći pristupiti novom proširenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙