FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Bivši premijer više nema vremena za pčele

LJUBLJANA,29. studenoga(Hina) - Nekadašnji slovenski premijer iministar vanjskih poslova Lojze Peterle dao je ostavku na mjestopedsjednika Pčelarskog saveza koju je zauzimao punih deset godina, ito ne kao profesionalni političar nego kao oduševljeni pčelar-amater.
LJUBLJANA,29. studenoga(Hina) - Nekadašnji slovenski premijer i ministar vanjskih poslova Lojze Peterle dao je ostavku na mjesto pedsjednika Pčelarskog saveza koju je zauzimao punih deset godina, i to ne kao profesionalni političar nego kao oduševljeni pčelar-amater.

Peterle, koji je od prošle godine zastupnik u Europskom parlamentu, ali je aktivan i u domaćoj politici, izjavio je da više nema toliko vremena za obavljanje zahtjevne neprofesionalne funkcije prvog čovjeka pčelarske organizacije, ali će biti i dalje na usluzi pčelarskom cehu.

"Pčelarskoj organizaciji povećali smo ugled u javnosti i regulirali njezin odnos s vlastima", istaknuo je Peterle u izjavi o ostavci, govoreći o svom desetogodišnjem mandatu predsjednika. Na zadnjoj skupštini pčelarskog saveza Peterle je upozorio na opasnosti koje slovenskom pčelarstvu prijete od pretjerane uporabe pesticida i degradacije ekološke sredine, što izaziva smanjenu otpornost i povremena masovna uginuća pčela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙