FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: NATO-ov šef u Turskoj razgovarao o sigurnosnim pitanjima

ANKARA , 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer u ponedjeljak je s turskim ministrom vanjskih poslovaAbdullahom Gulom u Ankari razgovarao o širokom spektru sigurnosnihpitanja, od borbe protiv terorizma do nestabilnog stanja u susjednomIraku, izvijestili su sigurnosni izvori.
ANKARA , 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u ponedjeljak je s turskim ministrom vanjskih poslova Abdullahom Gulom u Ankari razgovarao o širokom spektru sigurnosnih pitanja, od borbe protiv terorizma do nestabilnog stanja u susjednom Iraku, izvijestili su sigurnosni izvori.

Schefferov posjet slijedio je u trenutku kada se Turska sve gorljivije zauzima da NATO ocijeni tursku kurdsku gerilsku skupinu, Kurdsku radničku stranku (PKK), terorističkom organizacijom.

PKK koja želi autonomiju, odnosno vlastitu državu na turskom jugoistoku gdje živi većinsko kurdsko stanovništvo, već se nalazi na popisu terorističkih skupina prema ocjeni Washingtona i EU-a.

Scheffer bi se kasnije tijekom dana trebao sastati i s premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙