FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak za izbore zatvara granice i uvodi policijski sat

BAGDAD, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Irak je u nedjelju objavio daće pred parlamentarne izbore koji će se održati u četvrtak 15.prosinca zatvoriti granice i zračne luke i uvesti policijski sat.
BAGDAD, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Irak je u nedjelju objavio da će pred parlamentarne izbore koji će se održati u četvrtak 15. prosinca zatvoriti granice i zračne luke i uvesti policijski sat.

Irački ministar unutarnjih poslova Bayan Jabr rekao je na konferenciji za tisak u nedjelju da će od srijede do kraja petka zračne luke i granice biti zatvorene za sav promet osim za prijevoz hrane, medicinskih sredstava i goriva. Od srijede će biti zaustavljen i promet između iračkih provincija.

Od utorka će na pet dana u Iraku biti uveden i policijski sat od 10 navečer do 6 ujutro. Tijekom pet dana civilima će biti zabranjeno nošenje vatrenog oružja čak i za one koji imaju dozvolu.

Jabr je rekao da će u osiguravanje glasovanja biti uključene i multinacionalne snage, no da neće biti razmještene u neposrednoj blizini biračkih mjesta. Zadaća osiguravanja izbora bit će povjerena posebnim snagama od 7.000 do 8.000 ljudi pod ministarstvom unutarnjih poslova. Za slučaj potrebe u pripravnosti će biti dodatno osoblje.

Ured vodećeg šijitskog klerika ajatolaha Alija Sistanija je u međuvremenu pozvao Iračane i Iračanke da izađu na izbore i pozvao ih da ne "rasipaju" glasove kako se ne bi "izgubili".

Prema podacima iračkog izbornog povjerenstva, za 275 zastupničkih mjesta u iračkom parlamentu natječe se oko 7.000 kandidata iz 334 političke organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙