FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječke udruge nezadovoljne izdvajanjima za kulturu

RIJEKA,19. prosinca 2005.(Hina) - Članovi riječkih udruga u kulturi"Drugo more", "Filmaktiv", "Prostor Plus", "Ri Teatar", "Spirit" i"Trafik" danas su na konferenciji za novinare iskazali nezadovoljstvozbog smanjenja iznosa novca koji je za kulturu predviđen u gradskomproračunu za 2006. te su apelirali na gradsko Poglavarstvo dapreispita tu odluku.
RIJEKA,19. prosinca 2005.(Hina) - Članovi riječkih udruga u kulturi "Drugo more", "Filmaktiv", "Prostor Plus", "Ri Teatar", "Spirit" i "Trafik" danas su na konferenciji za novinare iskazali nezadovoljstvo zbog smanjenja iznosa novca koji je za kulturu predviđen u gradskom proračunu za 2006. te su apelirali na gradsko Poglavarstvo da preispita tu odluku.

U proračunu grada Rijeke, koji je Poglavarstvo prihvatilo početkom prosinca, predviđeni iznos novca za kulturu smanjen je s prošlogodišnjih 100 milijuna kuna na 82 milijuna kuna. Za programe javnih potreba u kulturi ove je godine predviđeno 7,5 milijuna kuna.

"Neugodno smo iznenađeni što su u riječkom proračunu za 2006. smanjena sredstva za kulturu, a osobito brine što su smanjena sredstva za financiranje programa u kulturi", naveli su iz šest udruga koje su, kako je rečeno, akteri nezavisne riječke kulturne scene.

U udrugama smatraju da je štednja razumljiva, ali da nije prihvatljiva štednja na programima koji su smisao kulturnih djelatnosti.

Odluka o smanjenju sredstava još je neobičnija jer je odnos između sredstava za održavanje sustava, plaće i infrastrukturu i sredstava za financiranje programa već otprije nepovoljan, smatraju članovi udruga.

"U sljedećim godinama prijeti nam programska stagnacija", zaključili su na osnovi projekcija gradskog proračuna za 2007. i 2008. i predviđenih izdvajanja za kulturne programe u šest riječkih udruga u kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙