FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac: proračun će otvoriti prostor za razvoj novih programa

ZAGREB, 23. studenoga 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac zadovoljan je predviđenim izdvajanjima izdržavnog proračuna u 2006. jer će otvoriti prostor za razvoj novihprograma i dovršenje postojećih.
ZAGREB, 23. studenoga 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac zadovoljan je predviđenim izdvajanjima iz državnog proračuna u 2006. jer će otvoriti prostor za razvoj novih programa i dovršenje postojećih.

Proračun za 2006. veći je za "oko 600 milijuna kuna u odnosu na 2005.", rekao je ministar Primorac predstavljajući izdvajanja za obrazovanje i znanost u prijedlogu proračuna na današnjoj konferenciji za novinare.

Najveće povećanje, oko 195 milijuna kuna, bit će unutar sustava osnovnih škola, dok će povećanje za 98 milijuna kuna biti u srednjem školstvu. Povećanje, u odnosu na protekli proračun, za visoko obrazovanje bit će 120 milijuna kuna.

Govoreći o projektima za iduću godinu, Primorac je kazao kako se planira izgradnja i dovršenje 230 školskih objekata, od čega se planira izgraditi 50 novih škola. Najavio je i osnivanje hrvatskog instituta za tehnologiju, koji će okupiti znanstvenike i najstručnije ljude iz gospodarstva, te osnivanje agencije za obrazovanje odraslih.

Govoreći o dugovima vezanima uz neisplatu sredstava za smjenski rad i regres, Primorac je rekao da će se do konca godine dijelu škola uplatiti 25 milijuna kuna te u siječnju 2006. još 30 milijuna kuna. Time će sve škole biti deblokirane, dodao je.

Provedba Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS) ide prema planu, izjavio je Primorac, istaknuvši kako je postignut dogovor s nakladnicima da se do 1. ožujka predaju tekstovi za udžbenike za 1. i 5. razred, koji bi trebali biti tiskani za iduću školsku godinu i početak uvođenja HNOS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙