FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drvenik mali: završeno potpisivanje peticije za izmjenu prostornog plana

TROGIR,20. studenoga 2005.(Hina) - Na Drveniku malom, otoku utrogirskom arhipelagu, završeno je danas potpisivanje peticije kojommještani traže izmjenu prije dva tjedna prihvaćenoga prostornog planai legalizaciju bespravno izgrađenih kuća.
TROGIR,20. studenoga 2005.(Hina) - Na Drveniku malom, otoku u trogirskom arhipelagu, završeno je danas potpisivanje peticije kojom mještani traže izmjenu prije dva tjedna prihvaćenoga prostornog plana i legalizaciju bespravno izgrađenih kuća.

Prema riječima koordinatora u Mjesnom odboru Drvenika malog Joška Civadelića, peticiju je potpisala većina od 200-tinjak stanovnika, a njihov su zahtjev poduprli i mnogobrojni vikendaši koji na tom otoku imaju kuće ili vikendice.

Time su se i stanovnici Drvenika maloga pridružili zahtjevima Drvenika veloga, čiji je Mjesni odbor, nezadovoljan postupcima trogirske vlasti pri donošenju prostornog plana, podnio i ustavnu tužbu te najavio izdvajanje tog otoka iz sastava Gradske uprave.

Predstavnici Drvenika maloga poručuju, pak, da ne namjeravaju podnositi tužbe Ustavnome sudu niti se izdvajati iz Trogira, a o daljnjim će postupcima odlučiti nakon odgovora trogirskoga gradonačelnika Vedrana Rožića, župana Ante Sanadera i ministrice Marine Matulović Dropulić, kojima će dostaviti peticiju.

Joško Civadelić napominje da je taj otok u cijelosti privatno vlaništvo te da je dulje od deset godina, kao i susjedni Drvenik veli, pod posebnom državnom skrbi pa bi prihvaćanje njihovih zahtjeva rasteretilo državu barem dijela te skrbi.

Predsjednik Mjesnog odbora Drvenika velog Nikola Pensa ističe da su mještani toliko ogorčeni nerazumijevanjem trogirskih vlasti i zabranom izgradnje na 25 kilometara otočne obale da su spremni i na referendum o izdvajanju iz sastava Trogira ako pokrenute akcije ne budu plodne.

Novi prostorni plan, smatraju stanovnici dvaju Drvenika, potpuno obezvrjeđuje zemljišta na otoku pa će ih mještani morati prodavati znatno ispod realne tržišne cijene. No, strahuju da će se, nakon što oni zemljište prodaju u bescjenje, prostorni plan promijeniti i nekome omogućiti veliku zaradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙