FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat protiv izdvajanja Službe za gospodarenje nekretninama iz MORH-a

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat vojnih službenika inamještenika usprotivio se danas namjeri Ministarstva obrane (MORH) daizdvoji Službu za gospodarenje nekretninama, a preostale objekte uvojnom vlasništvu privatizira, jer bi time bez posla ostalo 950ljudi.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat vojnih službenika i namještenika usprotivio se danas namjeri Ministarstva obrane (MORH) da izdvoji Službu za gospodarenje nekretninama, a preostale objekte u vojnom vlasništvu privatizira, jer bi time bez posla ostalo 950 ljudi.

Ministar obrane Berislav Rončević ponaša se kao stečajni upravitelj koji ima zadatak smanjiti broj zaposlenih, bez obzira na efekte, a nekretnine izdvojiti iz MORH-a, ocijenio je predsjednik sindikata Radomir Delić na konferenciji za novinare.

MORH planira umjesto Službe za gospodarenje nekretninama osnovati trgovačko društvo u vlasništvu države, koje bi od Nove godine prešlo na tržišno poslovanje, i to temeljem studije Ekonomskog instituta koja je ocijenila da je Služba besperspektivna.

Studija je, međutim, zanemarila da Služba djeluje kao neprofitna organizacija, upozorio je Delić. Sindikat stoga predlaže osnivanje vojne ustanove za uslužne djelatnosti u sklopu MORH-a, koja bi zadržala sve zaposlene.

MORH-u je u vlasništvu preostalo još pet hotela, 51 kantina, šest domova HV-a i osam gospodarstava, a Delić smatra kako iza prijedloga o izdvajanju Službe stoji namjera "da se određene osobe dočepaju vrijednog zemljišta".

Predsjednik sindikata kaže da bi posebno zanimanje moglo izazvati zemljište u Petroviji kraj Umaga veličine 80 hektara.

Neka se gospodarstva u vlasništvu MORH-a daju u koncesiju djelatnicima koji na njima rade, umjesto što se pripremaju za privatizaciju, rekao je Delić.

Sindikat upozorava da se u prijedlogu izmjena Uredbe o unutarnjem ustrojstvu MORH-a želi "na mala vrata" progurati rješenje o pretvaranju Službe u trgovačko društvo, što se obrazlaže terminološkim usklađivanjem, ali radi se zapravo o promjeni statusa Službe.

Delić stoga poziva premijera Ivu Sanadera da ne potpiše izmjenu uredbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙