FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordanske vlasti pokrenule akciju protiv islamističkih militanata

AMMAN, 19. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nekoliko stotina pripadnikajordanskih snaga sigurnosti u nedjelju je pokrenulo akciju hvatanjaislamističkih militanata u drugom po veličini jordanskom gradu Irbidu,nakon upozorenja o mogućoj auto-bombi, izvijestili su državnidužnosnici i svjedoci.
AMMAN, 19. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nekoliko stotina pripadnika jordanskih snaga sigurnosti u nedjelju je pokrenulo akciju hvatanja islamističkih militanata u drugom po veličini jordanskom gradu Irbidu, nakon upozorenja o mogućoj auto-bombi, izvijestili su državni dužnosnici i svjedoci.

Tvrde da su jordanske vlasti blokirale područje u blizini najvećeg državnog sveučilišta, nedaleko hotela u kojemu odsjedaju Izraelci.

"Sigurnosna operacija pokrenuta je u cilju hvatanja osumnjičenih pojedinaca", izjavio je glasnogovornik jordanske Vlade.

Dužnosnici nadležni za sigurnost kažu da su vlasti pokrenule akciju odmah nakon upozorenja da se u središtu grada nalazi automobil ispunjen eksplozivom, 'spreman' za aktiviranje.

Jordanske su vlasti na višu razinu podigle sigurnosne mjere nakon što su prošloga mjeseca u Ammanu bombama napadnuta tri luksuzna hotela, pri čemu je poginulo 60 ljudi, uglavnom Jordanaca, a odgovornost za napade preuzelo je iračko krilo al-Qaide koje predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙