FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abdulah II. traži od svog šefa sigurnosti da sastavi novu vladu

AMMAN, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdulah II. zatražio je u četvrtak od šefa nacionalne sigurnosti Marufa Bakhita dasastavi novu vladu, nakon ostavke premijera Adnana Badrana, rekao jejordanski visoki dužnosnik, prenosi AFP.
AMMAN, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdulah II. zatražio je u četvrtak od šefa nacionalne sigurnosti Marufa Bakhita da sastavi novu vladu, nakon ostavke premijera Adnana Badrana, rekao je jordanski visoki dužnosnik, prenosi AFP.

Prema tom neimenovanom dužnosniku Badran, koji je na čelu vlade od travnja, predao je ranije tijekom dana ostavku kralju koji ju je prihvatio. Abdulah II. je zadužio Bakhita za sastavljanje nove vlade.

To se zbiva dva tjedna nakon trostrukog atentata u tri ammanska hotela u kojima je poginulo 60 osoba.

Kralj je započeo s promjenama u palači prošlog tjedna i imenovao Bakhita čelnikom službe državne sigurnosti, službe koja je povezana s kraljevskom palačom i čija aktivnost još nije zakonom precizirana.

Maruf Bakhit (58) je u vojsci bio general. Uz ostalo je bio koordinator mirovnih pregovora s Izraelom od 1993. do 1994. prije potpisivanja mirovnog sporazuma između dviju zemalja u listopadu 1994.

Zatim je bio veleposlanik u Turskoj i potom Izraelu, odakle ga je kralj pozvao i imenovao direktorom svog ureda i podnačelnikom nacionalne sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙