FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RH pozdravila odluku EU-a o Makedoniji

ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Vlada RH izrazila je u subotuzadovoljstvo odlukom Europskog vijeća kojom je Makedoniji dodijeljenstatus zemlje kandidata za članstvo u EU.
ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Vlada RH izrazila je u subotu zadovoljstvo odlukom Europskog vijeća kojom je Makedoniji dodijeljen status zemlje kandidata za članstvo u EU.

Hrvatska ocjenjuje da je to rezultat iznimnih i vrijednih reformskih napora makedonske vlade i premijera Vlade Bučkovskog, koji su u posljednje vrijeme ustrajno djelovali na provedbi preporuka i zahtjeva EU, navodi se u priopćenju hrvatske Vlade

Vlada RH vjeruje da će status kandidata dodatno potaknuti Makedoniju da postojano napreduje u provedbi reformi i jačanju demokratske stabilnosti radi ubrzanog puta u punopravno članstvo, dodaje se u priopćenju.

Hrvatska Vlada istodobno ocjenjuje da je ova odluka Europskog vijeća potvrda dosljednosti EU u provedbi Solunske deklaracije o proširenju na jugoistok Europe iz 2003. godine, radi dodatnog učvršćenja mira, stabilnosti, te gospodarskog i društvenog razvitka tog područja.

U priopćenju Vlade također se ističe da će Hrvatska i Makedonija nastaviti suradnju u područjima od obostrane koristi, usklađivat će svoje djelovanje i na međunarodnom planu u interesu mira, stabilnosti i borbe protiv međunarodnog terorizma, u okviru euro-atlantskih institucija i drugih procesa i inicijativa, a jačat će suradnju i u daljoj stabilizaciji političkih prilika u ovom dijelu Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙