FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Grabar-Kitarović će u prosincu imat zgusnut raspored

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslovai europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u prosincu će imatizgusnuti raspored međunarodnih putovanja koji će započetisudjelovanjem na neslužbenom sastanku ministara vanjskih poslovajugoistočne Europe u petak na Ohridu, a završiti posjetom Afganistanuod 18. do 21. prosinca.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u prosincu će imati zgusnuti raspored međunarodnih putovanja koji će započeti sudjelovanjem na neslužbenom sastanku ministara vanjskih poslova jugoistočne Europe u petak na Ohridu, a završiti posjetom Afganistanu od 18. do 21. prosinca.

Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije i Crne Gore) na Ohridu će u petak nazočiti i ministrica vanjskih poslova Republike Austrije Ursula Plassnik.

Ministrica Grabar-Kitarović u svojem će se govoru, kako je najavljeno, usredotočiti na suradnju Hrvatske i zemalja regije u sklopu Procesa o stabilizaciji i pridruživanju te na napredak koji je Hrvatska ostvarila na putu u EU i NATO.

Očekuje se da ministri nakon sastanka objave zajedničku izjavu u kojoj bi trebali dati potporu nastavku procesa integracija zemalja jugoistočne Europe i jačanju međusobne suradnje u okviru SSP-a te pozdraviti napredak koje su zemlje regije ostvarile na putu pema EU (otvaranje pregovora Hrvatske, pozitivno mišljenje EK za Makedoniju, početak pregovora o zaključivanju SSP-a s BiH i SiCG).

Nakon Ohrida, hrvatska ministrica u ponedjeljak će otputovati u Ljubljanu kako bi sudjelovala na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji OESS-a, kojom Slovenija zaključuje jednogodišnje predsjedanje krovnom europskom sigurnosnom organizacijom.

Kolinda Grabar-Kitarović 8. prosinca će posjetiti Bruxelles, gdje će se održati sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Euroatlantskog partnerskog vijeća, koji čine predstavnici zemalja članica NATO-a i Hrvatske.

Sredinom mjeseca ministrica će otputovati u službene bilateralne posjete Bugarskoj i Ukrajini, tijekom kojih bi se, prema programu, trebala sastati s najvišim dužnosnicima tih zemalja.

Ne bude li promjena, posljednje putovanje ministrice vanjskih poslova i europskih integracija trebalo bi biti ono u Afganistan od 18. do 21. prosinca. Grabar-Kitarović trebala bi se sastati s predsjednikom afganistanske vlade, ministrom vanjskih poslova i ministricom za ženska prava te s predstavnicima Europske komisije u toj zemlji, a obići će i hrvatske pripadnike međunarodnih snaga u Afganistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙