FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela konferencija ministara pravosuđa

BEČ, 5. prosinca 2005. (Hina) - U Beču je u ponedjeljak počeladvodnevna regionalna konferencija ministara pravosuđa državajugoistočne Europe o temi "Izgradnja institucija pravne države -perspektive za pravosuđe u 21. stoljeću" na kojoj sudjeluju ministripravosuđa Albanije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
BEČ, 5. prosinca 2005. (Hina) - U Beču je u ponedjeljak počela dvodnevna regionalna konferencija ministara pravosuđa država jugoistočne Europe o temi "Izgradnja institucija pravne države - perspektive za pravosuđe u 21. stoljeću" na kojoj sudjeluju ministri pravosuđa Albanije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Razmjena iskustava o postignutom napretku na području provedbi reformi pravosudnih sustava u državama JI Europe te dogovor o promicanju daljnje suradnje svrha je održavanja tog skupa, najavljeno je iz austrijskog Ministarstva pravosuđa, koje je uz Europsku komisiju organizator konferencije.

Konferenciju je otvorila austrijska ministrica pravosuđa Karin Gastinger govoreći o važnosti izgradnje pravosuđa na putu za integraciju tih država u EU.

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franco Frattini istaknuo je važnost izgradnje učinkovitog zakonodavstva kroz regionalnu suradnju u svjetlu potrebne prilagodbe te približavanja tih zemalja EU.

O postignutim rezultatima u svakoj pojedinoj državi izvijestit će ministri pravosuđa. Ministrica pravosuđa RH Vesna Škare Ožbolt osvrnut će se na suradnju Hrvatske i zemalja u regiji te na ostvareni napredak na području pravosuđa u Hrvatskoj i predstaviti područje osiguranja i zaštite imovine u RH.

U nazočnosti potpredsjednika EK i povjerenika za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franca Frattinija, hrvatska ministrica potpisat će i Protokol o suradnji između Ministarstva pravosuđa RH i Ministarstva pravde Srbije.

Austrija preuzima predsjedanje Europskom unijom 1. siječnja 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙