FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Srbija potpisale protokol o suradnji u pravosuđu

BEČ, 5. prosinca 2005. (Hina) - U Beču su hrvatska ministrica pravosuđaVesna Škare- Ožbolt i srbijanski ministar pravde Zoran Stojković, uponedjeljak popodne, potpisali Protokol o suradnji Ministarstvapravosuđa Hrvatske i Ministarstva pravde Srbije, u nazočnostipotpredsjednika Europske komisije (EK) i povjerenika za pravosuđe,slobodu i sigurnost Franca Frattinija i austrijske ministricepravosuđa Karin Gastinger.
BEČ, 5. prosinca 2005. (Hina) - U Beču su hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare- Ožbolt i srbijanski ministar pravde Zoran Stojković, u ponedjeljak popodne, potpisali Protokol o suradnji Ministarstva pravosuđa Hrvatske i Ministarstva pravde Srbije, u nazočnosti potpredsjednika Europske komisije (EK) i povjerenika za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franca Frattinija i austrijske ministrice pravosuđa Karin Gastinger.

Ministrica Škare Ožbolt izjavila je da će Protokol pridonijeti jačanju suradnje dvaju ministarstava dodavši da je najosjetljivije pitanje u svim zemljama regije- reforma pravosuđa. On je ocijenila da je "Hrvatska daleko odmakla u prestrukturiranju i modernizaciji pravosuđa" i ponudila pomoć zemljama u regiji.

Srbijanski ministar pravde Zoran Stojković izjavio je da je Protokol "potvrda dobrih odnosa između dviju država" i da će omogućiti bolju suradnju na području tužiteljstva, policije i sudstva.

Austrijska ministrica pravosuđa Karin Gastinger pozdravila je potpisivanje Protokola rekavši da je to dobar znak za budućnost.

I dužnosnik EK Franco Frattini ocijenio je potpisivanje Protokola "velikim korakom koji trebaju slijediti i druge države u regiji".

Protokol o suradnji ministarstava pravosuđa Hrvatske i Srbije potpisan je na marginama konferencije ministara pravosuđa Albanije, BiH, Hrvatske, Makedonije i Srbije i Crne Gore. Tema konferencije, koja završava u utorak, je "Izgradnja institucija pravne države - perspektive za pravosuđe u 21. stoljeću", a organizatori su austrijsko Ministarstvo pravosuđa i Europska komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙