FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutić: Uskoro rješavanje preostalih otvorenih pitanja hrvatske manjine

SUBOTICA, 22. studenog 2005. (Hina) - Ocjenjujući prvi sastanak članovaMeđudržavnog povjerenstva za nacionalne manjine SCG i RepublikeHrvatske, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini PetarKuntić izjavio je u utorak da se može očekivati skori početakrješavanja preostalih otvorenih pitanja hrvatske manjine u Srbiji isrpske u RH početi konkretno rješavati.
SUBOTICA, 22. studenog 2005. (Hina) - Ocjenjujući prvi sastanak članova Međudržavnog povjerenstva za nacionalne manjine SCG i Republike Hrvatske, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić izjavio je u utorak da se može očekivati skori početak rješavanja preostalih otvorenih pitanja hrvatske manjine u Srbiji i srpske u RH početi konkretno rješavati.

On je u izjavi za Hinu naveo da je ozračje na sastanku predstavnika dviju država bilo pozitivno, čime je iskazana spremnost predstavnika SCG i RH za brzo rješavanje problema u ostvarenju manjinskih prava dvije zajednice.

"Tijekom sastanka nije bilo diskusija koje je odudarale od takvog ozračja", naveo je Kuntić, i dodao kako su predstavnici hrvatske manjine u Srbiji u prvi plan istaknuli problem (ne)zastupljenosti u parlamentu Srbije, nesrazmjera u zastupljenosti Hrvata u državnim tijelima, te probleme u obrazovanju i informiranju.

Predsjednik DSHV je rekao da će se detaljnije o rješavanju ovih pitanja razgovarati na sljedećoj sjednici Međudržavnog povjerenstva, a da će to biti tema i prvog izravnog susreta predstavnika srpske manjine iz Hrvatske i hrvatske iz Vojvodine do kojega će doći u prosincu u Subotici.

Hrvate iz Vojvodine u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina između SCG i RH predstavljali su predsjednik DSHV-a, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Pekanović i vijećnik toga krovnog tijela Hrvata u Srbiji Bela Tonković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙