FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krovno tijelo Hrvata u SCG nije izglasalo nepovjerenje predsjedniku Izvršnog odbora

SUBOTICA, 19. studenog 2005. (Hina) - Na sjednici Hrvatskoganacionalnog vijeća (HNV), krovnoga tijela Hrvata u Srbiji i CrnojGori, u subotu nije izglasano nepovjerenje predsjedniku Izvršnogaodbora Lazi Vojniću Hajduku, unatoč zalaganju Demokratskog savezaHrvata u Vojvodini (DSHV).
SUBOTICA, 19. studenog 2005. (Hina) - Na sjednici Hrvatskoga nacionalnog vijeća (HNV), krovnoga tijela Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori, u subotu nije izglasano nepovjerenje predsjedniku Izvršnoga odbora Lazi Vojniću Hajduku, unatoč zalaganju Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

Smjena predsjednika Izvršnoga odbora HNV zatražena je jer se mimo znanja i potpore DSHV-a sastajao s drugim političkim strankama, a prigovoreno mu je i to da je bio neažuran u rješavanju pitanja važnih za hrvatsku manjinu pred državnim, pokrajinskim i općinskim tijelima.

Za izglasavanje prijedloga koji je otvorio pitanje suradnje krovnoga tijela Hrvata u SCG i jedine parlamentarne stranke hrvatske manjine u Srbiji, nedostajao je jedan glas.

Nezadovoljni ovakvim rezultatom glasovanja pojedini vijećnici neslužbeno su najavili da će na sljedećoj sjednici ponovno pokrenuti smjenu predsjednika Izvršnog odbora HNV-a.

Na istoj sjednici HNV-a u subotu izabrano je tročlano izaslanstvo koje će sudjelovati u Mješovitom povjerenstvu za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina između Hrvatske i SCG.

Usvojena je i platforma za predstojeće razgovore predstavnika HNV-a s predsjednikom RH i predsjednikom Vlade RH.

Pitanje razrješenja predsjednika Izvršnog odbora HNV-a podijelilo je vijećnike ovoga tijela i početkom godine, što je rezultiralo ostavkom staroga i izborom novoga predsjednika krovnog tijela Hrvata u SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙