FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor Proplina i AMGA Adria o opskrbi plinom

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Vodeći hrvatski distributerukapljenog naftnog plina Proplin i tvrtka AMGA Adria potpisale sudanas ugovor o opskrbi ukapljenim naftnim plinom i vođenju postrojenjaza proizvodnju miješanog plina.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Vodeći hrvatski distributer ukapljenog naftnog plina Proplin i tvrtka AMGA Adria potpisale su danas ugovor o opskrbi ukapljenim naftnim plinom i vođenju postrojenja za proizvodnju miješanog plina.

To je prvi takav ugovor u Hrvatskoj, kojim se Proplin obvezuje AMGA-i isporučivati dostatne količine plina, koji će ta tvrtka distribuirati korisnicima u istočnom dijelu riječkog prstena, naplaćivati plin od potrošača i održavati plinovodnu mrežu.

Na tom području nema opskrbe stanovništva i gospodarstva prirodnim plinom, a AMGA je prije pet godina dobila koncesiju za izgradnju plinovodne mreže.

Po riječima direktora AMGA-e Duška Marovića, do sredine naredne godine trebalo bi biti priključeno 60 posto domaćinstava na području Kraljevice i Čavala.

Plinovodna mreža za ovaj projekt moći će provoditi i prirodni plin, kada on dođe na to područje, ističe Marović, te najavljuje niz novosti za potrošače, kao što je plaćanje plina pretplatnom (prepaid) karticom, koje će se prodavati u uredima Hrvatske pošte gdje će se moći i 'puniti'.

Uz potpisivanje ugovora s AMGA-om, Proplin je prezentirao poslovne rezultate za 2005. godinu. Dobit tvrtke iznosit će u ovoj godini između 12 i 15 milijuna kuna, a ukupni prihodi dosegnut će 512 milijuna kuna, rekao je predsjednik Uprave Proplina Zlatan Vavro.

Tijekom godine, u unapređenje poslovanja Proplin je investirao 90 milijuna kuna, dodao je. Ta ulaganja, prema njegovim riječima, potrebna su da bi se tvrtka što bolje prilagodila rastućoj potražnji i potrošnji ukapljenog naftnog plina, koja će po Vavrinim podacima u ovoj godini iznositi 137 tisuća tona, što je za 7 posto više od prošlogodišnji 128 tisuća tona.

Najveći rast pritom se po podacima Proplina odnosi na potrošnju plina za pogon automobila, kojega će ove godine, kako se predviđa, u Hrvatskoj biti prodano 22 tisuće tona ili 37,5 posto više u odnosu na lanjskih 16 tisuća tona.

U Proplinu tvrde da bi rast potrošnje auto plina bio i veći, da servisi za ugradnju plinskih uređaja u automobile ne zaračunavaju visoke cijene za svoje usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙