FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne vrijedi više ugovor o izvozu troske TEF-a

ŠIBENIK, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ugovor između TSB Inventa izZagreba i šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) o prodaji105.000 tona silikomanganske i feromanganske troske, koji je sklopljenu ožujku ove godine, prestao je vrijediti 1. prosinca, potvrdila jedanas Hini šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.
ŠIBENIK, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ugovor između TSB Inventa iz Zagreba i šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) o prodaji 105.000 tona silikomanganske i feromanganske troske, koji je sklopljen u ožujku ove godine, prestao je vrijediti 1. prosinca, potvrdila je danas Hini šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Dodala je da TEF, koji je u cijelosti u gradskom vlasništvu, nije pretrpio bilo kakvu štetu od ugovorenog posla, koji je tom poduzeću trebao donijeti prihod od 160 milijuna kuna.

Po riječima šibenske gradonačelnice, TSB Invent nije u ugovorenom toku do 30. rujna izvezao 24.000 tona troske s područja TEF-a. Istodobno, zagrebačka je tvrtka zatražila i dobila aneks ugovora kojim je taj rok produžen do kraja studenoga ove godine.

U tom, produženom roku, izvezeno tek 100 tona troske, pa je gradska uprava u dogovoru s rukovodstvom TEF-a i ovlaštenim odvjetnikom utvrdila da ugovor s TSB Inventom više ne vrijedi.

"Istekom ugovora troska je ponovno u vlasništvu TEF-a, a očišćen je i dio prostora jer je TSB, temeljem ugovora, trosku drobio i prevozio na mjesto koje je odredio TEF, u skladu s odredbama GUP-a, rekla je Klarić.

Ujedno je najavila kako će se idućih dana donijeti odluka o mogućem raspisivanju javnog natječaja o prodaji troske.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙