FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština KHIP: nova tijela i direktorica

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Prva radna skupština Konfederacijehrvatske industrije i poduzetnika (KHIP) prihvatila je nakon raspraveosnovne smjernice za pripremu novog programa rada Konfederacije, kojeu osnovi ističu nužnost i potrebu energičnijeg zastupanja izvornogpoduzetništva Hrvatske, objavljeno je danas iz te udruge.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Prva radna skupština Konfederacije hrvatske industrije i poduzetnika (KHIP) prihvatila je nakon rasprave osnovne smjernice za pripremu novog programa rada Konfederacije, koje u osnovi ističu nužnost i potrebu energičnijeg zastupanja izvornog poduzetništva Hrvatske, objavljeno je danas iz te udruge.

Na Skupštini, održanoj jučer u Zagrebu, ovlašteni predstavnici više od 5.000 članica Konfederacije, kako navode u priopćenju, izabrali su nova upravljačka tijela Konfederacije, sastavljena i od predsjednika strukovnih udruga koje djeluju u sastavu Konfederacije, kao i novu direktoricu Boženu Bralić.

Zadatak im je zajedničkim i solidarnim nastupom utjecati na rješavanje nagomilanih problema strukovnog članstva i hrvatskog poduzetništva koje je, tvrde, stavljeno u neravnopravan položaj i u odnosu na tijela državne vlasti, koja, smatraju, "ne samo što ne štite nacionalne proizvođače i poduzetnike, već njih i njihove radnike dovode do razine pukog preživljavanja".

Članice Konfederacije jedinstvene su u ocjeni potrebe za hitnim promjenama zastarjelih i ograničavajućih zakona, propisa i provedbenih akata, te uvođenja ravnopravnosti u platnom sustavu između državnih tjela i poduzetnika.

U priopćenju se najavljuje i "vrlo ozbiljna akcija Udruge ortopedske tehnike i Udruge proizvođača medicinske tehnike, zbog enormnog kašnjenja u dogovorenim rokovima plaćanja od strane HZZO-a".

Zbog zaštite svojih članica - proizvođača i poduzetnika, koji su uložili vlastiti kapital i predstavljaju najvitalniji dio hrvatskog gospodarstva, Konfederacija će pojačati svoje djelovanje i putem medija utjecati na nužnost promjena, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik KHIP-a Ivan Pardžik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙