FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRUG proslavio desetu obljetnicu rada

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslovnih žena KRUGvečeras je proslavila 10. obljetnicu djelovanja, upozorivši da je jošmalen broj žena poduzetnica u Hrvatskoj, a još manji na vodećimmjestima u hrvatskim tvrtkama.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG večeras je proslavila 10. obljetnicu djelovanja, upozorivši da je još malen broj žena poduzetnica u Hrvatskoj, a još manji na vodećim mjestima u hrvatskim tvrtkama.

Profesorica na opatijskom Fakultetu za turistički i hotelski menadžment Ivanka Avelini-Holjevac upozorila je da je na čelnim upraviteljskim mjestima u hrvatskim tvrtkama samo šest posto žena, iako je njihov udjel čak 60 posto među osobama koje završe fakultete za menadžment.

Od ukupno 500 hotela na hravtskoj obali u samo 30 žene su direktorice, dodala je.

Upozorivši na raskorak između visokog obrazovanja žena i njihova niska udjela na upravljačkim položajima, Holjevac je rekla kako žene tvore 50 posto visokoobrazovanih, 33 posto onih s doktoratom te 50 posto u ukupnu broju zaposlenih u Hrvatskoj.

Predsjednica "Kruga" Biserka Preininger-Fižulić kazala je da im je glavna zadaća snažnije povezivanje poslovnih žena, promicanje ženskog poduzetništva i izobrazba članica.

Lani je Vladino povjerenstvo sa sedam milijuna kuna financiralo projekte informatizacije tvrtaka, učenja stranih jezika i istraživanja tržišta namijenjene ženama poduzetnicama, a ove je godine ta svota smanjena, kazala je Jadranka Radovanić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore u Splitu i Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora. Dodala je da je udruga lani dobila, zajedno s Italijom i Albanijom, 250 tisuća eura iz fonda EU-a za projekte ženskog poduzetništva. Cijeli fond raspolaže s dva milijuna eura, a dobiven će novac udruga uložiti u umreživanje, poduzetničku izobrazbu žena i izradbu baze podataka u šest hrvatskih županija na moru u kojima je 2830 tvrtaka koje vode žene, s ukupno 14,5 tisuća zaposlenih, istaknula je Radovanić.

Najavila je da će se u travnju iduće godine u Dubrovniku održati 1. kongres žena poduzetnica.

Članica Izvršnog odbora "Kruga" Dijana Vranković-Zoričić navela je da iduće godine kane poticati poslovnu suradnju među članicama, promicati žensko poduzetništvo, podizati razinu etičnosti u poslovanju, utjecati na zakonodavstvo o ženskom poduzetništvu i statistički ga pratiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙