FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi kongres malih i srednjih poduzetnika idući tjedan u Zagrebu

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Drugi kongres malih i srednjihpoduzetnika pod nazivom "Budi svoj gospodar" održat će se 30. studenogu Zagrebu u organizaciji Udruge malih i srednjih poduzetnika priHrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) i pod visokim pokroviteljstvompredsjednika Vlade Ive Sanadera.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Drugi kongres malih i srednjih poduzetnika pod nazivom "Budi svoj gospodar" održat će se 30. studenog u Zagrebu u organizaciji Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Ive Sanadera.

Tema kongresa je poslovanje na crno, odnosno bit će riječi o uzrocima, posljedicama i rješenjima poslovanja na crno koje predstavlja sve veći problem, rekao je na današnjem susretu s novinarima predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika Alan Žepec.

Predsjednik Uprave Bille Damir Horvat kazao je kako zbog sive ekonomije proračun gubi značajna sredstva, i nekoliko milijardi kuna.

Osvrćući se na rad na crno iznio je podatak kako primjerice u Zagrebu ima 22 tržnice i prosječno na njima legalno prodaje 130 ljudi, a procjenjuje se da ih oko 4.000 radi nelegalno.

Cilj 2. kongresa malih i srednjih poduzetnika, na koji su svoj dolazak potvrdili premijer Ivo Sanader, ministar financija Ivan Šuker i ministar gospodarstva Branko Vukelić, je kroz zajedničku diskusiju poduzetnika, predstavnika sindikata, Državnog inspektorata i Vlade pokušati pronaći rješenja za suzbijanje rada na crno.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙