FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu uskoro sastanak s novoprimljenim članicama UEAPME

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Zagrebu će se početkom idućegodine održati sastanak s novoprimljenim članicama Europske udrugeobrtnika, malih i srednjih poduzetnika (UEAPME), među kojima su Maltai Slovačka.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Zagrebu će se početkom iduće godine održati sastanak s novoprimljenim članicama Europske udruge obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (UEAPME), među kojima su Malta i Slovačka.

Dogovoreno je to na danas završenom dvodnevnom zasjedanju godišnje skupštine UEAPME u Londonu, na kojoj su bili predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) predviđeni svojim predsjednikom Stjepanom Šafranom.

Na skupu u Zagrebu, kako su objavili iz HOK-a, bit će, između ostaloga, riječi o pregovaračkim iskustvima novoprimljenih članica EU na području obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Tako će primjerice predstavnici Malte govoriti o pregovaračkom iskustvu na području ribarstva i zaštite svog obalnog pojasa.

Izaslanstvo HOK-a tijekom dvodnevne Skupštine UEAPME u Londonu održalo je niz bilateralnih razgovora. Tako su sa predsjednikom Odbora za gospodarstvo Britanskog parlamenta Andy Loveom razgovarali o tome kako nacionalni parlamenti trebaju lobirati za razvitak obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

Skupština UEAPME raspravljala je, među ostalim, o poziciji obrta malog i srednjeg obrtništva u EU. Rečeno je kako se pozitivnim zakonskim propisima treba snažnije poticati razvitak obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

UEAPME je neprofitna i nestranačka organizacija, čiji je cilj zastupati interese obrtnika i poduzetnika zemalja članica EU, kao i onih zemalja koje čekaju na članstvo. HOK je pridruženi član UEAPME od 1995. godine.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙