FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP-ova radionica o politici tržišnog natjecanja u EU

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Politika tržišnog natjecanja, nazivje radionice koja je 8. i 9. prosinca održana u Zagrebu, uorganizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i TAIEX-a, ureda tehničkepomoći i razmjene informacija Opće uprave za proširenje Europskekomisije.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Politika tržišnog natjecanja, naziv je radionice koja je 8. i 9. prosinca održana u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i TAIEX-a, ureda tehničke pomoći i razmjene informacija Opće uprave za proširenje Europske komisije.

Tema o politikama tržišnog natjecanja, kako se doznaje, odabrana je kao prioritetna jer je politika tržišnog natjecanja od iznimne važnosti za porast konkurentnosti hrvatskog poduzetništva te za daljnji razvoj tržišne ekonomije.

Stručnjaci iz različitih institucija EU kao i ministarstava pojedinih država EU govorili su o područjima europske politike tržišnog natjecanja, napose restriktivnim sporazumima, zlouporabi vladajućeg položaja, reguliranju koncentracija, reguliranju posebnih i isključivih prava, svim pravilima u vezi državnih potpora, s izuzecima, osnovnim proceduralnim pravilima kao i pravnoj osnovi za direktive Vijeća u području državnih potpora.

Radionica je odlična priprema članovima HUP-a i ostalim poduzetnicima za tržište EU-a, za tržište na kojem poduzetnici djeluju u istovjetnim uvjetima, gdje je njihova tržišna pozicija determinirana isključivo kvalitetom proizvoda ili kvalitetom usluge koju pružaju, istaknula je moderatorica skupa Lidija Horvatić, direktorica Međunarodnih odnosa HUP-a.

(Hina) xpp/xdb ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙