FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na "Eureki" u Bruxellesu i hrvatski inovatori

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Na "Eureki", 54. međunarodnojizložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda koja se od 16. do 20.studenoga održava u Bruxellesu, predstavlja se 450 izlagača iz 24države, među kojima i Udruga inovatora Hrvatske predstavlja 31hrvatsku inovaciju - proizvod koji su komercijalno izgledni.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Na "Eureki", 54. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda koja se od 16. do 20. studenoga održava u Bruxellesu, predstavlja se 450 izlagača iz 24 države, među kojima i Udruga inovatora Hrvatske predstavlja 31 hrvatsku inovaciju - proizvod koji su komercijalno izgledni.

Na "Eureki" se premijerno predstavlja oko 500 inovacija iza kojih stoje industrijske i trgovačke kompanije, znanstvenici - istraživači i inovatori te javne i državne znanstveno istraživačke institucije i laboratoriji.

Među hrvatskim inovacijama, više od 45 posto već su komercijalizirane i prisutne na hrvatskom tržištu kao novi proizvodi, priopćila je danas Udruga inovatora Hrvatske.

Također navodi da će se 18. studenoga na "Eureki", na izložbenom prostoru hrvatskih inovatora, obilježiti Dan hrvatskih inovatora, na kojem će se predstaviti i 4. međunarodna izložba inovacija, novih tehnologija ARCA 2006 te pozvati predstavnici izlagača na sudjelovanje.

Ta je izložba pravo mjesto za susrete izlagača-inovatora s investitorima, gospodarstvenicima i komercijalistima kako bi se ostvario brzi transfer inovacija na međunarodno tržište.

"Temeljem dosadašnjih uspjeha hrvatskih inovatora i inovatora-poduzetnika na "Eureki", želja nam je i ove godine predstaviti nove hrvatske ideje-proizvode koji će ravnopravno konkurirati na domaćem, ali i svjetskom tržištu", navodi u priopćenju Udruga inovatora Hrvatske.

Nastup hrvatskih inovatora i inovatora poduzetnika na 54. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda "Eureka" u Bruxellesu organizirali su Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture, uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske banka za obnovu i razvitak i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙