FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: Pripadnici sekte oteli autobus s 35 putnika

LAHORE, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Više od dvadeset naoružanihmuškaraca, za koje se vjeruje da su pripadnici islamske sekte, oteloje u četvrtak gradski autobus s 35 putnika, pustivši ih, nakonpolicijske intervencije u roku od dva sata, prenijele su u agencije.
LAHORE, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Više od dvadeset naoružanih muškaraca, za koje se vjeruje da su pripadnici islamske sekte, otelo je u četvrtak gradski autobus s 35 putnika, pustivši ih, nakon policijske intervencije u roku od dva sata, prenijele su u agencije.

Nitko od putnika nije stradao, izvijestila je policija. Talačka kriza počela je u četvrtak popodne nakon što je 25 bradatih muškaraca otelo autobus u gradu Faisalabadu, oko 250 km zapadno od Lahorea, rekao je novinarima šef lokalne policije Mohammed Amin.

"Jedan od otmičara putnicima je kazao kako je on božji poslanik te da mu je jedna od glavnih zadaća iz današnjeg društva iskorijeniti zlo. Pozvali smo ih da se predaju, no oni su na nas otvorili vatru", rekao je Amin.

Policija je odgovorila na vatru, pri čemu je jedan od otmičara poginuo, a još je jedan ozlijeđen. Ostali su uhićeni i privedeni. Amin je potvrdio kako nitko od putnika nije ozlijeđen. Rekao da su oteti putnici ispričali kako su im otmičari kazali da ih je na ovaj čin naveo veliki islamski prorok Mahdi, koji od njih želi da prenose njegove poruke, a njegovo pojavljivanje očekuju prije Sudnjeg dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙