FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin obećava obnovu Čečenije i prestanak otmica

GROZNI, 12. prosinca 2005. (Hina/AP) - Ruski predsjednik VladimirPutin iznenada je u ponedjeljak posjetio Čečeniju i sudjelovao naprvoj sjednici novoizabranog parlamenta gdje je najavio pomoć u obnoviratom razrušenoga glavnog grada, a pozvao je i tamošnje vlasti naborbu protiv otmica.
GROZNI, 12. prosinca 2005. (Hina/AP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin iznenada je u ponedjeljak posjetio Čečeniju i sudjelovao na prvoj sjednici novoizabranog parlamenta gdje je najavio pomoć u obnovi ratom razrušenoga glavnog grada, a pozvao je i tamošnje vlasti na borbu protiv otmica.

Na izborima održanima 27. studenoga najveći je broj zastupničkih mjesta osvojila stranka Ujedinjena Rusija s podrškom Kremlja.

Ti su izbori bili ključni ruski dokaz da se ta južna regija stabilizira unatoč svakodnevnim borbama, učestalim otmicama i općoj nezaposlenosti.

U govoru na sjednici Putin je parlamentarne izbore pozdravio kao "povijesne" za Čečeniju i obećao da je obnova Groznog odsada prioritet vlasti, objavile su novinske agencije Interfax, ITAR-Tass i RIA Novosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙