FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar- otmičaru obitelji četiri godine zatvora

ZLATAR, 28. studenog 2005. (Hina) - Edo Smrečki (31) iz Lepajaca pokrajKrapine danas je na zlatarskom Županijskom sudu zbog pokušajaubojstva supruge Dijane (27) te zbog otmice svoje supruge i njihovodvoje malodobne djece nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorskukaznu od četiri godine zatvora.
ZLATAR, 28. studenog 2005. (Hina) - Edo Smrečki (31) iz Lepajaca pokraj Krapine danas je na zlatarskom Županijskom sudu zbog pokušaja ubojstva supruge Dijane (27) te zbog otmice svoje supruge i njihovo dvoje malodobne djece nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od četiri godine zatvora.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Tomislav Ivanda, za teško ranjavanje supruge dvama ubodima u prsa dosudilo je Smrečkome tri godine, a za protupravno zadržavanje obitelji - otmicu, kažnjen je s godinu i šest mjeseci zatvora .

Proglašen je krivim što je 31. siječnja ove godine oko 9,15 sati u Oratju u Krapinskim Toplicama teško i po život opasno ranio svoju suprugu, a zatim je nju i četverogodišnju kćer Klaudiju na silu strpao u automobil, u kojemu se već nalazi njihov sin Tomislav (8). Smrečki je suprugu i djecu držao zatočene u roditeljskoj kući u Lepajcima, sve dok se nije predao policiji oko 14,20 sati istoga dana jer je Dijana bila u teškom stanju, a život joj je spašen operacijom u zabočkoj Općoj bolnici.

Smrečki su živjeli u nesređenom braku, u kojemu je bilo čestih svađa i fizičkih obračuna, a Edo je bio sklon alkoholu i, kako je rekao neuropsihijatar, nezrelo se ponašao za svoje godine. Smrečkome je određeno obavezno liječenje od ovisnosti o alkoholu, a zbog lošeg materijalnog stanja - nezaposlen je, a mora uzdržavati dvoje djece, oslobođen je plaćanja sudskih troškova. Prema odluci suda, Smrečki će pravomoćnost presude dočekati u pritvoru, u kojemu se nalazi deset mjeseci, za koje će mu vrijeme biti umanjena kazna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙