FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dugoratska "Dalmacija" osmi put na javnom nadmetanju

SPLIT,14. prosinca 2005.Hina) - Dugoratska tvornica ferolegura"Dalmacija" u stečaju, pošto je prije dva tjedna propalo sedmo javnonadmetanje, uskoro će odlukom vjerovničkog odbora, ponovno bitiponuđena na prodaju, potvrđeno je na Trgovačkom sudu u Splitu.
SPLIT,14. prosinca 2005.Hina) - Dugoratska tvornica ferolegura "Dalmacija" u stečaju, pošto je prije dva tjedna propalo sedmo javno nadmetanje, uskoro će odlukom vjerovničkog odbora, ponovno biti ponuđena na prodaju, potvrđeno je na Trgovačkom sudu u Splitu.

Vjerovnički je odbor ovlastio stečajnog upravitelja Vedrana Šeparovića da sastavi još jedan prijedlog za prodaju posrnule tvrtke, no nadnevak novoga javnog nadmetanja još nije određen.

Prošlo je nadmetanje, po početnoj cijeni od 10 milijuna eura, propalo jer nitko nije doznačio jamčevinu od tri milijuna kuna. Tako visoka jamčevina bila je određena kako se ne bi ponovio "slučaj" sa zagrebačkom tvrtkom "Tilijom" koja je "Dalmaciju" "kupila" tri puta a da nikad ne bi ispunila uvjete iz ugovora, t.j. doznačila cijelu svotu za koju je tvornica kupljena.

Na Trgovačkom sudu smatraju, pak, kako je jamčevina bila tek jedan od razloga slaba zanimanja kupaca, a da je glavni razlog to što se država u međuvremenu uknjižila kao vlasnik dijela zemljišta uz more koje se do sada smatralo javnim dobrom.

U Županijskom državnom odvjetništvu doznaje se kako se još čeka Vladina odluka o tome hoće li prijeporno zemljište prodavati sama ili će se odlučiti na prodaju u stečajnom postupku, nakon čega bi se dio novca doznačio u državni proračun na temelju državnih tražbina.

Međutim, problem je to što, kako smatraju na Sudu, kupci zaziru od kupnje tvornice bez sigurnosti da će to zemljište moći i iskoristiti.

Dugoratsko Općinsko vijeće predložilo je Vladi da javno dobro na prostoru bivše tvornice ferolegura prepiše u općinsko vlasništvo. Dugoraćani također prostornim planom uvjetuju budućim vlasnicima da na 200 tisuća četvornih metara tvorničkog prostora smiju graditi jedino turističko naselje visoke kategorije s nautičkom lukom i popratnim sadržajima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙