FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR-Radničko vijeće prihvatilo uvjete Uprave

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Radničko vijeće Tvornice duhanaRovinj nakon pregovora s Upravom i predstavnicima sindikata prihvatiloje prijedlog Uprave o preseljenju rovinjskog i zagrebačkog pogona unovu tvornicu u Kanfanaru i uvjete koji su ponuđeni za skrb radnikakoji ne žele raditi u novoj tvornici.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Radničko vijeće Tvornice duhana Rovinj nakon pregovora s Upravom i predstavnicima sindikata prihvatilo je prijedlog Uprave o preseljenju rovinjskog i zagrebačkog pogona u novu tvornicu u Kanfanaru i uvjete koji su ponuđeni za skrb radnika koji ne žele raditi u novoj tvornici.

Predsjednik Uprave TDR-a Plinio Cuccurin na današnjoj je konferenciji za novinare, održanoj u Rovinju, izjavio kako se nova tvornica vrijedna više od 100 milijuna eura koja će zamijeniti postojeće u Rovinju i Zagrebu gradi kako bi se osigurala konkurentnost na tržištu.

"Odluka je bila iznimno teška, ali jedino moguća kako TDR ne bi doživio sudbinu dvadesetak tvornica koje su do sada zatvorene u Europi" rekao je Cuccurin dodavši kako su radnici TDR-ovog pogona u Zagrebu o tome bili obaviješteni prije godinu dana, a intenzivno se s pregovaračkim timom razgovaralo posljednja tri mjeseca.

Po njegovim riječima prošle godine u TDR-u je potpisan najpovoljniji kolektivni ugovor u Hrvatskoj, a radnicima su tijekom pregovora ponuđene i dodatne pogodnosti. Onima koji se žele zaposliti u novoj tvornici, tvrtka je ponudila pomoć u traženju smještaja te isplatu pola plaće po godini staža za troškove preseljenja kao i pomoć u zapošljavanju bračnog druga. Onima koji se ne odluče na preseljenje, ponuđene su prosječne otpremnine od 350.000 kuna brutto, rekao je Cuccurin.

Isto je potvrdio i predsjednik Radničkog vijeća TDR-a Alen Obrovac istaknuvši pri tom kako je to tijelo poduprlo odluku o preseljenju tvornice poglavito zbog tržišnih i gospodarskih razloga.

Povjerenik Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije te vodoprivrede za zagrebačku regiju Ivica Rogić je međutim rekao da za zagrebačke sindikalce pregovori nisu završeni. On je poručio da je i njemu drago da se gradi nova tvornica, ali je ujedno izrazio nadu u nastavak pregovora. Po njegovim riječima, TDR je puno puta dosad mijenjao kolektivni ugovor i dodavao mu anekse pa nije nemoguće očekivati da i ovaj put učini iznimku.

Zaključio je kako je netto otpremnina možda zadovoljavajuća za druge grane, ali ne i za duhansku industriju pa upravo zbog očekuje nastavak pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙