FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford zatvara pet tvornica u Sjevernoj Americi

NEW YORK, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američki automobilski divFord Motor vjerojatno će zatvoriti pet tvornica koje zapošljavaju oko7.500 radnika, što čini oko šest posto njegove radne snage u SjevernojAmerici, izvijestio je u petak njujorški Wall Street Journal.
NEW YORK, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor vjerojatno će zatvoriti pet tvornica koje zapošljavaju oko 7.500 radnika, što čini oko šest posto njegove radne snage u Sjevernoj Americi, izvijestio je u petak njujorški Wall Street Journal.

Citirajući dvije osobe upućene u Fordove proizvodne planove, list je objavio da će ta automobilska kompanija vjerojatno zatvoriti tvornice u St. Louisu, Atlanti i St. Paulu u Minessoti, te tvornicu dijelova motora u Windsoru u Ontariju i tvornicu za montažu kamiona u Cuautitlanu u Meksiku.

Planovi o zatvaranju navedenih tvornica još nisu dovršeni i mogu biti izmijenjeni, dodao je list.

Ford se suočava s dubokom financijskom krizom i obećao je objaviti plan o radikalnom restrukturiranju u Sjevernoj Americi početkom sljedeće godine. Kompanija je u trećem tromjesečju zabilježila gubitke u visini 284 milijuna dolara a u četvrtak je objavila pad prodaje treći mjesec zaredom, i to za 18 posto, smanjivši i prognoze za proizvodnju u četvrtom tromjesečju ove i prvom sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙