FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR: Nije moguće zaustaviti preseljenje pogona u Kanfanar

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Projekt preseljenja zagrebačkogpogona za proizvodnju cigareta u Kanfanar nije moguće zaustaviti jerbi svako produženje utvrđenih rokova otvaranja nove tvornice izazvalogoleme gospodarske štete, nagasili su danas iz Tvornice duhana Rovinj(TDR).
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Projekt preseljenja zagrebačkog pogona za proizvodnju cigareta u Kanfanar nije moguće zaustaviti jer bi svako produženje utvrđenih rokova otvaranja nove tvornice izazvalo goleme gospodarske štete, nagasili su danas iz Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Radnici i sindikati Tvornice duhana Zagreb (TDZ) prosvjedovali su danas pred pogonom u Jagićevoj ulici protiv preseljenja pogona u novu tvornicu u Kanfanaru, gdje bi proizvodnja trebala početi krajem lipnja 2006. Prema ranijim najavama, pogoni u Rovinju i Zagrebu radili bi do kraja prvog tromjesečja iduće godine.

Iz TDR-a napominju da nude 240-ici radnika TDZ-a posao u Kanfanaru, udaljenom 250 kilometara od Zagreba, ili znatne otpremnine te dodatak u visini od dvije godine plaćenog mirovinskog osiguranja. Dala bi se i prednost u zapošljavanju u bilo kojoj novoj djelatnosti na lokaciji zagrebačkog pogona, kaže se u priopćenju.

Sindikat je ocijenio "smiješno malim" iznos koje TDR nudi radnicima za otpremnine, a riječ je, kažu, o bruto iznosu od 80 milijuna kuna.

Glasnogovornik Adris Grupe Predrag Grubić pojašnjava da bi svaki zaposlenik koji prihvati otpremninu dobio prosječno više od 300 tisuća kuna te dodatak za dvije godine mirovinskog osiguranja. TDR svakom zaposleniku nudi 41,40 prosječnih TDR-ovih plaća ili 50,3 bruto plaće isplaćene u Hrvatskoj, a Grubić nije mogao reći koliki je ukupan iznos mogućih otpremnina.

Napominju da je odlučeno da radnicima budu isplaćene otpremnine koje se individualno obračunavaju po modelu koji su pregovarači radnika sami predložili.

Iz TDR-a naglašavaju da su od rujna lani u više navrata izvijestili Radničko vijeće i Sindikat zaposlenika u zagrebačkom i rovinjskom pogonu o nužnosti i gospodarskoj opravdanosti preseljenja u novu tvornicu.

"U novonastaloj situaciji alternativa je TDR-u u potpunosti slijediti obveze koje su predviđene odgovarajućim zakonskim propisima i koje su u skladu s važećim kolektivnim ugovorom za slučaj preseljenja pogona i proizvodnje s jedne lokacije na drugu, jer nije moguće zaustaviti projekt nove tvornice", smatraju u toj tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙